Najlepsze pieczywo z pieców wsadowych

Najlepsze pieczywo z pieców wsadowych

Oszczędność – magiczne słowo klucz zarówno dla każdego, kto prowadzi gospodarstwo domowe, jak i dla tych, którzy zarządzają własną firmą. Można ją generować na różne sposoby: poprzez racjonalizowanie wydatków, a także inwestując w energooszczędny sprzęt.

Ekspresowe tempo pieców wsadowych

rurowe piece wsadoweDobrej jakości pieczywo wymaga przede wszystkim cierpliwości – dobór najlepszej jakości składników w odpowiedniej proporcji, wytrwałe wyrabianie ciasta, a potem czas… W tej kolejności powstają nasze ulubione wypieki. Oczywiście czas jest tym, czego każdemu z nas brakuje, dlatego warto korzystać z dostępnych dziś rozwiązań, które znacząco mogą przyspieszyć proces produkcyjny pieczywa. O ile wyrastanie ciasta to proces, któremu należy poświęcić szczególną uwagę, o tyle ostatni etap – pieczenie – może trwać zdecydowanie krócej niż kiedyś. Niestety, stare babcine piece nie sprawdzą się w masowej produkcji żywności, na którą nastawiona jest dzisiejsza gospodarka. Zastosowanie w przemyśle piekarskim znajdują zatem rurowe piece wsadowe. Dzięki nim hurtowa produkcja żywności staje się znacznie łatwiejsza, ale przede wszystkim dużo bardziej ekonomiczna. Wykonane z odpowiednich materiałów izolacyjnych piece zmniejszają zużycie energii potrzebnej do podtrzymywania wysokiej temperatury, a najnowsza technologia pozwala na korzystanie z ekologicznych materiałów opałowych, co – ostatnimi czasy – stało się trendem na skalę światową. Taki sprzęt pozwala na produkcję równomiernych wypieków, co znacząco wpływa na zadowolenie konsumentów.

Odpowiedni sprzęt pozwala na zwiększenie tempa produkcji pieczywa bez utraty jakości wypieków. Piece wsadowe są przyjazne środowisku, a także – ze względu na swój ergonomiczny charakter – bardzo łatwe w obsłudze. Są zarówno znakiem postępu, jak i wierności tradycyjnym i ekologicznym metodom produkcji żywności. 

Close Menu