Otworzyłam własną firmę cateringową

Otworzyłam własną firmę cateringową

Kiedy brat powiedział mi, żebym zainwestowała we własną restaurację to potraktowałam go poważnie. W mieście było ich tak dużo, że nie dałabym rady się przebić przez konkurencję. Wpadłam jednak na doskonały pomysł i postanowiłam jednak otworzyć taki lokal.

Dietetyczne potrawy w ofercie

odżywczy catering dietetyczny ze szczecinaOtworzyłam restaurację, która jako jedna nielicznych oferowała odżywczy catering dietetyczny ze szczecina i wiedziałam, że ten interes musiał wypalić. Jedzenie przygotowywałam sama, dzięki temu miałam pewność, że jest ono smaczne a proporcje dobrane we właściwy sposób. początkowo nie miałam wielu klientów i sama radziłam sobie ze wszystkim. W ofercie posiadałam tylko potrawy dietetyczne, na które z czasem pojawiło się większe zapotrzebowanie. Musiałam zatrudnić kogoś do pomocy i go odpowiednio przeszkolić, ponieważ sama już nie miałam czasu, żeby wszystkim się zajmować. Moimi klientami były zarówno osoby fizyczne jak i firmy. Oferowałam nawet catering w dużych ilościach, dzięki temu mogłam obsługiwać imprezy, co dało mi możliwość jeszcze większych zarobków. Moja nowa pracownica radziła sobie świetnie, ponieważ właściwie ją przygotowałam. Zatrudniłam później jeszcze cztery dodatkowe osoby, ponieważ tak bardzo firma nam się rozwinęła, że zamówień było na prawdę bardzo dużo. Moje potrawy były znane w całym Szczecinie i nawet brałam udział w jakimś wywiadzie dla gazety. Uważałam, że odniosłam ogromny sukces i miałam świadomość, że to dopiero początek dobrej passy. Czekało mnie jeszcze wiele dobrego.

Po trzech latach otworzyłam oddziały swojej restauracji w innych miastach i nie ukrywam, że działałam z ogromnym rozmachem. Decyzja o własnym cateringu była trafiona i w sumie to wszystko zawdzięczałam po części bratu, który podjął temat z restauracją.