Świeże warzywa dla punktów gastronomicznych

Świeże warzywa dla punktów gastronomicznych

W erze popularności programów rozrywkowych zaglądających na zaplecza restauracji coraz częściej początkujący restauratorzy poszukują zaopatrzenia gastronomicznego, które pozwoli na zdobycie świeżych i jakościowych produktów, które trafią na talerze gości.

Gdzie szukać najlepszych dostawców warzyw w Łodzi?

zaopatrzenie gastronomiczne w ŁodziNawiązanie kontaktu z profesjonalnymi producentami warzyw zaspokajające potrzeby średniej wielkości punktów gastronomicznych nie jest wbrew pozorom takie trudne. Łódź jako duże miasto wojewódzkie od lat przyciąga rolników i sadowników ze świeżymi warzywami i owocami. Początkowo przyjeżdżali Żukami i Starami, a swoje produkty przygotowywane przez cały poprzedni dzień sprzedawali wprost na ulicy. Jednak od czasu gdy jest to zakazane wystarczy udać się na najbardziej znany targowisko zwane Zjazdową, aby odnaleźć dostawców, którzy zaopatrzenie gastronomiczne w Łodzi dostarczą pod drzwi lokalu. Ponadto oferowane przez nich warzywa będą świeże. Wielu z profesjonalnych dostawców gwarantuje, że dostarczane produkty będą zebrane z pola zaledwie dzień wcześniej.Tak więc wszystko będzie zgodnie w wytycznymi lansowanymi przez guru restauratorstwa. Dodatkowo polskie produkty rolne zawierają zdecydowanie mniej chemii, gdyż lokalne prawo zakłada znacznie bardziej rygorystyczne normy niż w wielu krajach Unii Europejskiej. Stawiając na lokalne produkty właściciele lokali mogą mieć pewność odnośnie jakości proponowanych sezonowych warzyw i owoców.

Na tej popularnej łódzkiej giełdzie o której wspomniałam można także odnaleźć także dostawców ziół w doniczkach i ciętych kwiatów do dekoracji stołów, co jest równie ważne dla właścicieli lokali. Niemniej to właśnie ogrodnicy i rolnicy są najważniejszym ogniwem zaopatrzenia gastronomicznego w Łodzi i całym regionie.

Close Menu